OBAF Çankaya Köşkü’ne Çıktı

0
325

 

Olta Balıkçılığı Federasyonu Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen’i Ziyaret Etti.

Ülkemizdeki ilk ve tek olta balıkçılığı kuruluşu olan Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Yönetim Kurulu Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde gerçekleşen kabul yaklaşık 1 saat sürdü.
OBAF Başkanı İsmail ATALAY başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeleri Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN’e Federasyonun çalışmaları ve gelecekteki vizyonu ile ilgili bir bilgi verip, dosya sundular.
Yapılan görüşmede özellikle olta balıkçılığı ve çevre konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşme sonunda ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN’e bir olta takımı hediye edildi.
OBAF Yönetim Kurulu üyeleri görüşmeden hemen sonra Uşaklı olan Merkez Bankası eski Başkanı ve halen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı olan Durmuş YILMAZ’ı da makamında ziyaret etti. Çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmede, Uşak özelinde güncel konular görüşüldü ve Durmuş YILMAZ’a da bir olta takımı hediye edildi.
Yapılan ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan OBAF Başkanı İsmail ATALAY sözlerine şöyle devam etti;
“OBAF olarak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN’in bizleri kabulü ve daha sonrasında hemşerimiz Durmuş Beyin bizleri kabulü kurumsal olarak geldiğimiz seviye açısından son derece önemli. Bu yüce makamda bulunmak bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalardaki etkinliklerdeki ve mücadelelerdeki yorgunluğumuzu bir anda aldı götürdü ve bizlere çok büyük bir manevi güç verdi. Federasyonumuzu ve faaliyetlerimizi en üst makama anlatabilmek İlimiz ve bölgemizle ilgili projeksiyonumuzu aktarabilmek bizler için çok önemli idi. Ülkemizdeki olta balıkçılığı ve dünya ile karşılaştırmalar yaptığımız görüşmelerde kendimizi ifade etme şansı bulduk ve Sayın Genel Sekreter aracılığı ile Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL’ü yapacağımız bir faaliyete davetimizi arz ettik.
Hemşerimiz Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Durmuş YILMAZ bey bizleri son derece samimi bir şekilde karşıladı, tüm mütevaziliği ile bizlerle sohbet etti. Kendilerine dünyadaki bazı olta balıkçılığı sistemlerinin ürettiği ekonomilerden örnekler vererek ülkemizdeki yapılanmadaki sorunlardan bahsettik. Kendileri son derece dikkatle bizleri dinlediler ve not aldılar. Son derece samimi bir şekilde başlayan görüşme aynı samimiyetle sona erdi.
Cumhurbaşkanlığındaki görüşmelerimiz tüm yönetim kurulu üyelerimizi son derece onurlandıran ve sevindiren bir şekilde sona erdi. Bize verdikleri manevi güçle bundan sonra çok daha fazla etkin olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

KAYNAK : Yaban TV